Triphala – legendarna moc 3 ziół

TRIPHALA – Zobacz co pisze literatura zielarska na jego temat:

 

CIEKAWOSTKI

 Triphala to jedna ze specyficznych ajurwedyjskich mieszanek ziołowych dobrych niemal na wszystko.

 

W jej skład wchodzą trzy rośliny (amla, bibhitaki i haritaki) w jednakowych proporcjach, stosowany w Indiach od wieków na rozmaite schorzenia. Głównie jednak na wszelkiego rodzaju problemy trawienne i osłabienie organizmu. Chętnie bywała wykorzystywana przez osoby, które odczuwały spadek energii.

 

Stosowana w medycynie ludowej Azji od tysięcy lat dopiero od niedawna zdobywa popularność w Europie. Coraz częściej znajduje też zastosowanie w kosmetyce dzięki swoim właściwościom hamującym proces starzenia.

 

 

    KIEDY STOSOWAĆ?

 Kłopoty z wypróżnianiem


 SIBO


 Zespół jelita drażliwego


 Zatrucia organizmu, ospały metabolizm


 Nadciśnienie


 Zespół jelita drażliwego


 Wrzody jelit


 Zakażenia wirusowe i bakteryjne


 Kamienie moczowe


 Nadwaga


 Stany zapalne


 Osłabienie organizmu


 Niestrawności


 Podrażnienie żołądka i wątroby


 Nerwowość


 Osteoporoza


 Zawroty głowy


 Hemoroidy

 

 

 

OPIS

 Połączone siły trzech różnych roślin tworzą triphalę – niezawodną mieszankę przynoszącą ulgę w rozmaitych dolegliwościach. Jest to źródło antyoksydantów, które chronią organizm przed starzeniem i degeneracją komórek. W konsekwencji może wykazać też działanie zmniejszające ryzyko wystąpienia nowotworów.

Całość dostępna tylko dla członków szkółki zielarskiej portalu Fitoterapia.pl

Roczna opłata członkowska 30zł

Dostęp do ponad 100 artykułów o ziołach

Kup teraz

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o